Flori zburatoare

Ca tot am pomenit inainte de curcubeu,o minunatie a acestei lumi acum va aduc aminte si de fluturi…si ei o frumoasa creatie a Lui Dumnezeu.Sper sa va placa legenda fluturilor pe care eu i-am numit flori zburatoare 🙂

Intr-o minunatã dimineatã de primãvarã, desfãtându-si privirea cu frumusetea florilor, Lui Dumnezeu nu i se mai pãrurã la fel de încântãtoare ca alte dãti. Parcã le-ar fi lipsit ceva. El crease florile pentru oameni, pentru ca acestia sã le iubeascã si sã le admire. Oamenii erau însã mult prea ocupati. Bãrbatii arau pãmântul si însãmânþau, pregãtind recoltele viitoare; femeile trebãluiau prin curti si prin case, spãlând, fãcând mâncare sau îngrijind orãtãniile. Pânã si copiii erau prinsi cu alte treburi: îsi ajutau tatii la câmp – cei mari, iar cei mici mai mult se încurcau prin fustele mamelor, decât sã fie de vreun ajutor. 
Asa cã Dumnezeu se gândi sã facã niste fiinte pentru care florile sã fie indispensabile si cãrora sã le dea în stãpânire aceastã împãrãtie de arome si culori. Astfel, El fãuri niºte coconi mititei ºi le dãdu poruncã îngerilor sã-i atârne prin livezi ºi pãduri pe crengile copacilor, printre mugurii care stãteau gata sã plezneascã. O datã cu desfacerea mugurilor, coconii au crescut si din ei au iesit niste flori vii, albe ca zãpada. Iar Dumnezeu le-a numit fluturi. Zi de zi, El îsi desfãta privirile cu dansul minunat al creatiei sale. Îi privea rãsfãtându-se si scãldându-se în cupele florilor pe care le iubeau.
Un singur fluture nu iubea florile, lumina soarelui si tovãrãsia fratilor sãi. Prefera sã trândãveascã în vreun buzunar cât e ziulica de lungã si numai noaptea sã iasã de pe unde stãtea ascuns. În loc sã soarbã nectarul florilor, rodea straiele între care îsi ducea veacul, umplându-le de gãuri spre paguba si necazul oamenilor.
Dupã un timp, Dumnezeu începu sã se plictiseascã. Parcã prea semãnau fluturii cu fulgii de zãpada. si între culorile vii ale primãverii albul fluturilor pãrea foarte nepotrivit.
Atunci îi dãdu poruncã Sfântului Ilie sã-si întoarcã norii si carul de foc cu care iesise sã hrãneascã minunãtiile pãmântului printr-o binecuvântatã ploaie. Cu un semn al mâinii împrumutã din culoarea fiecãrei flori câte putin si trasã pe cer un minunat arc multicolor, care avea sã fie numit curcubeu. Apoi cu un mic nor luã pe rând din fiecare culoare si îl stoarse deasupra pãmântului. Într-o clipã, aripile fluturilor furã acoperite de pete si stropi de diferite nuante, astfel încât nu existau doi fluturi la fel.
Un fluture mai lenes se pitise de ploaie la rãdãcina unei verze si între timp atipise, astfel încât pe el nu îl ajunserã stropii de culoare. Acestia cãzuserã pe frunzele verzei si se amestecaserã. Scurgându-se spre pãmânt, la fluture mai ajunserã doar câteva picãturi negre. Asa se face cum cã fluturele numit de noi „de varzã” a rãmas alb.
O datã treaba terminatã, Dumnezeu îi numãrã sã vadã dacã omisese vreunul si vãzu cã unul lipsea. Acesta era fluturele de molie. Mânios cã nu îsi îndeplineste menirea care i-a fost datã, cã lumina nu îi e dragã si trãieste pentru a face rãu, Dumnezeu l-a condamnat sã stea pe veci numai în întuneric si când va îndrãzni sã iasã din ascunzãtoare, oamenii sã îl prindã si sã îl distrugã pentru rãul pe care îl face. si dacã vreo razã de soare l-ar atinge cât de puþin, aripile lui sã se prefacã în scrum. De atâta viatã lipsitã de binecuvântarea soarelui, s-a pipernicit din ce în ce mai mult, aripile s-au micsorat de atâta nefolosintã si pânã si albul lor s-a ponosit transformându-se într-un gri murdar. Si de atunci, cât e noaptea de lungã, fluturele de molie dãntuieste în jurul becurilor aprinse, în speranta cã va fi iertat si i se va permite sã se întoarcã la viata de luminã, alãturi de fratii lui.
Ceilalti fluturi, binecuvântati de Dumnezeu, au rãmas stãpâni ai florilor pe care le iubeau atât de mult si printre care se pierdeau într-o mãretie de culori.

Anunțuri

Despre valicristea93

Descoperiti voi pe parcurs ...
Acest articol a fost publicat în marca Vali Cristea. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s